Äppelkaka

En saftig äppelkaka med smaker av kanel och kardemumma – en riktig klassiker. Äppelkakan gör du med en fyllning av äpplen, strösocker och naturligtvis kanel. Servera gärna äppelkakan med ditt favorittillbehör – grädde, vaniljsås eller glass.

Ingredienser
10 bitar
1 msk smör eller margarin
2 msk ströbröd
Kaka
1 tsk hela kardemummakärnor
125 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning och garnering
2 medelstora äpplen (gärna ingrid marie)
1 1/2 tsk malen kanel
1 msk strösocker
Serveringsförslag
vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit och utan serveringsförslag.
Energi1105 KJ / 264 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer
54 stJag gjorde som någon föreslog i kommentarerna. Skalade och tärnade äpplena, blandade med socker och kanel och rörde ner i smeten. Det blev också utmärkt.
Camilla
Det gick utmärkt att byta ut vetemjölet till glutenfri mjölmix.
Sigrid
Supergott! Gjorde två stycken och alla på äldreboendet älskade dem! 😋🥳😊.
Rafika