Honungsäpplen med rosmarin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Honungsäpplen med rosmarin

Charmant dessert med ljuvliga smaker av äpple, rosmarin och honung. Servera honungsäpplena med en egengjord vaniljyoghurtglass gjord på vaniljstång, grädde, yoghurt och socker. Smaka av och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Skölj äpplena och kärna ur dem.
  3. Lägg äpplena i en smord ugnsfast form. Klicka på smör och ringla över honung. Sätt i en rosmarinkvist.
  4. Stek äpplena mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de är mjuka. Servera de varma äpplena med vaniljyoghurtglass.
  5. Vaniljyoghurtglass: Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Vispa grädden. 
  6. Vispa samman yoghurten med sockret och vaniljskrapet. Blanda därefter i den vispade grädden. 
  7. Kör smeten i en glassmaskin eller frys den i en bunke. Rör då om några gånger under infrysningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 syrliga äpplen
  • 1 msk smör
  • 2 msk honung
  • färsk rosmarin
Vaniljyoghurtglass
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl mild yoghurt
  • 4 msk strösocker
Lägg till i inköpslistan