Karamellparfait med äppelsås

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
0
Karamellparfait med äppelsås

Karamellparfait med äppelsås är ett utmanade och utsökt recept till din festliga dessert. Parfaiten får ett smarrigt täcke av karamelltryffel och till karamellparfaiten serveras en ljuvlig god sås av äpplen.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000

Karamellparfait med äppelsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl strösocker
1 msk vatten
1/2 dl vatten
2 rumsvarma äggulor
1 dl vispgrädde

Karamelltryffel

100 g ljus chokladkaka
1/2 dl vispgrädde
1 msk honung
2 msk farinsocker

Äppelsås

2 gröna äpplen
2 msk råsocker
2 msk honung
2 msk citronsaft

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rabarberisglass med vanilj och fläder
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassandwich med choklad, kokos och valnötter
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberglass
Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsglass med kanel
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glassbomb med maränger och kokoskolasås
Betyg 3.5 av 5.
115 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekta fikon med körsbär
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga