Karamellparfait med äppelsås

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
0
Karamellparfait med äppelsås

Karamellparfait med äppelsås är ett utmanade och utsökt recept till din festliga dessert. Parfaiten får ett smarrigt täcke av karamelltryffel och till karamellparfaiten serveras en ljuvlig god sås av äpplen.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000

Karamellparfait med äppelsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  strösocker
1 msk  vatten
1/2 dl  vatten
2   rumsvarma äggulor
1 dl  vispgrädde

Karamelltryffel

100 g  ljus chokladkaka
1/2 dl  vispgrädde
1 msk  honung
2 msk  farinsocker

Äppelsås

2   gröna äpplen
2 msk  råsocker
2 msk  honung
2 msk  citronsaft

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rabarberisglass med vanilj och fläder
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberglass
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minttryffel
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotsglass med kanel
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Tryffelägg med limesmak
Betyg 2.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tryffelägg
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga