Äppelflarn med kardemumma

Betyg 3.3 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Äppelflarn med kardemumma

Tunna äppelskivor, mandelkräm och smördeg är grunden i denna dessert. Strössla flarnen med en socker- och kardemummablandning innan du gräddar dem. Servera med glass, vaniljsås eller smaksatt kvarg.

Äppelflarn med kardemumma

Ingredienser

4 portioner
1/2 rulle smördeg (à 250 g)

Mandelkräm

50 g rumstempererat smör
1/2 dl mandelmjöl
2 msk florsocker
1 äggula

Äpplen

1 msk smör
2 äpplen (gärna Ingrid Marie)
1 msk strösocker
1/2 msk krossade kardemummakärnor

Till servering

glass, vaniljsås eller smaksatt kvarg

Gör så här

00:08:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Ingen höjdare. Var platta och tråkiga i smaken.

    Rebecca

  • Kanongott och glass till mums

    Catharina

  • Toppengoda. Funkar även med rabarber!

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är per port inkl kvarg.
Energi1758 KJ / 421 kCal
Fett30 g
Salt0.2 g
Kolhydrater28 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Semmelkladdkaka
    Betyg 3.4 av 5.432 personer har röstat
    Receptet har 29 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Semmelkladdkaka i långpanna
    Betyg 4.8 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarber- och mandelpaj
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Mandelvåfflor
    Betyg 2.7 av 5.259 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad