Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Äppeldessert med kanel och rostade hasselnötter

Ett festligt och roligt recept på en härlig efterrätt med smak av äpple, kanel och hasselnöt. Servera äppeldesserten och de rostade hasselnötterna tillsammans med glass. Garanterat supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala äpplena och kärna ur dem med en urkärnare. Skär i 1/2 cm tunna ringar. Stek dem gyllene i smör, ca 2 minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Smörj ugnssäkra portionsformar à ca 1 1/2 dl. Fördela äppelskivorna och honungen i dem.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, kanel och socker. Häll smeten över äpplena. Ställ i ugnen 20-30 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddning, annars faller de ihop.
  5. Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna ca 1 minut. Blanda med honungen.
  6. Låt äppelbakelserna svalna något. Stjälp upp på tallrik eller låt vara kvar i formen.
  7. Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Toppa med honungsnötter och garnera gärna med citronmeliss.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g äpplen t ex Oranie eller Ingrid Marie
  • 2 msk smör
  • 1 msk flytande honung
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 msk socker
  • vispad grädde eller vaniljglass till servering
Rostade hasselnötter
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 1/2 dl flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer