Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morotssallad med rostade hasselnötter

Mumsig sallad särskilt till grillad vit fisk är denna variant med råa morötter, rostade hasselnötter, dill och brynt smör.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna. Låt svalna och grovhacka dem.
  2. Skala morötterna och hyvla dem i tunna remsor med en potatisskalare.
  3. Hetta upp smöret i en liten kastrull tills det blivit gyllenbrunt, passa noga så att det inte bränns. Ta från värmen. Låt stå ca 5 minuter så att det skiktar sig.
  4. Ringla det varma, brynta smöret över morötterna (utan att bottensatsen kommer med). Toppa med hasselnötter, dill och flingsalt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g morötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 50 g smör
  • 1 dl finskuren dill
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer