Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Muscovadosötad äppelchutney

Prova gärna detta recept på muscovadosötad äppelchutney som bara blir godare av att stå några dagar. Alla ingredienser får puttra ihop en stund. När din mumsiga chutney är klar är äpplena fortfarande fasta. Förvara i kylskåp fram till servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär äpplena i 2 cm stora bitar. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna klyftor.
  2. Häll först sockret i en stor kastrull och smält det på hög värme tillsammans med citronjuicen. Tillsätt sedan muscovadosocker och vinäger. Rör om och låt koka till en jämn massa.
  3. Lägg i äpplen, rödlök, ingefära och lagerblad. Rör runt och låt småkoka ca 20 minuter. Äpplena ska fortfarande vara lite fasta i konsistensen när chutneyn är klar. Förvara chutneyn i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Välj riktigt röda äpplen till den här chutneyn, som bara blir godare av att lagas några dagar i förväg.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 700 g äpplen (gärna Discovery)
  • 2 rödlökar
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk finhackad ingefära
  • 2 lagerblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?