Muscovadosötad äppelchutney

1
0
Muscovadosötad äppelchutney

Prova gärna detta recept på muscovadosötad äppelchutney som bara blir godare av att stå några dagar. Alla ingredienser får puttra ihop en stund. När din mumsiga chutney är klar är äpplena fortfarande fasta. Förvara i kylskåp fram till servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Muscovadosötad äppelchutney

Ingredienser

1 l
700 g äpplen (gärna Discovery)
2 rödlökar
1 dl socker
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 dl ljust muscovadosocker
1 dl äppelcidervinäger
1 tsk finhackad ingefära
2 lagerblad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Välj riktigt röda äpplen till den här chutneyn, som bara blir godare av att lagas några dagar i förväg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer