Äppel- och valnötssallad

Betyg 3.8 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Äppel- och valnötssallad

Ett perfekt grönt tillbehör eller som en vegetarisk huvudrätt. Den här matiga salladen med äpplen, selleri, valnötter och rucola funkar precis lika bra på buffébordet som till julmaten.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Äppel- och valnötssallad

Ingredienser

4 portioner
2 röda äpplen
1 selleristjälk
1 dl valnötter
1 påse rucola (à 65 g)

Dressing

3 msk valnöts- eller olivolja
1 1/2 tsk senap
1 tsk vatten
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Jättegod på julbordet, eller till resterna!

    Cecilia

  • Passade jättebra till julbordet. Gott, fräscht och enkelt.

    Åsa

  • smakligt och lättgjort

    Mona

Näringsvärde per portion

Energi859 KJ / 206 kCal
Fett16 g
Salt0.05 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Rökt fisk med svamptartar
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coleslaw Waldorf style
    Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matvetesallad med aprikoser och getost
    Betyg 3.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad