Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Äppel- och timjanfyllda kycklinglår i sherrysås

Detta recept på äppel- och timjanfyllda kycklinglår i sherrysås är utmärkt att servera om du ska ha fest. Du kryddar kycklingen med bland annat äpple och timjan och serverar den med en aptitlig sås av sherry, fond och soja!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och kärna ur äpplena. Skär det ena äpplet i klyftor och det andra i små tärningar. Lägg ut kycklinglåren på en skärbräda.
  2. Fördela äppelklyftor, timjan och hälften av salt och peppar på låren. Rulla ihop och färst med tandstickor.
  3. Bryn låren runt om i matfettet i en stekpanna. Krydda med resterande salt och peppar.
  4. Skala och finhacka löken. Låt lök och äppeltärningar fräsa med vid sidan av kycklinglåren i stekpannan. Tillsätt sherry, vatten, fond och soja. Låt puttra 8-10 minuter tills kycklinglåren är helt färdiga, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  5. Strö över maizenaredning och låt koka i 1 min. Servera med pasta eller ris och en blandad sallad

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äpplen t ex Transparant Blanche
  • 500 g färsk kycklinglårfilé
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl torr sherry
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1/2 msk soja
  • 2 msk maizenaredning för bruna såser
Till servering
  • pasta eller ris och en blandad sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1940 kJ / 460 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer