Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk

Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk

Brysselkålen är en läcker och vitaminrik delikatess i sig själv. Här steks den extra smakrik med apelsinskal och -saft och serveras till salt, knaprigt fläsk.

Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk

Ingredienser

4 portioner
1 apelsin
1 gul lök
500 g brysselkål
2 msk olivolja
1 msk smör
flingsalt med jod
svartpeppar
ca 200 g rimmat sidfläsk i bit eller kalkonbacon
1 dl hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Tänkte använda rökt fläsk istället för rimmat

    Magnus

  • Det var gott kommer att anvNda deti igen.

    Kristina

Näringsvärde per portion

Energi1314 KJ / 314 kCal
Fett24.2 g
Kolhydrater10.8 g
Protein10.8 g

Testa liknande recept

  • Karamellig brysselkål
    Betyg 4.3 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brysselkål med getost och fikon
    Betyg 3.2 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad