Apelsinsås

Betyg 3.9 av 5.70 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Apelsinsås

Det här receptet på ljuvlig apelsinsås är ett utsökt tillbehör till kyckling, anka eller kött. Apelsinsåsen har en mycket trevlig smak som brukar uppskattas av de flesta!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Apelsinsås

Ingredienser

4 portioner
3 apelsiner (skal och saft av 2 apelsiner motsvarar ca 2 dl juice)
3/4 - 1 dl socker
2 msk vatten
2 msk äppelcidervinäger
2 msk konc kalvfond alt japansk soja
2 tsk majsstärkelse
50 g smör

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Halvera mängden socker så blir det helt perfekt!

    Gabriella

  • Mitt socker och vatten blir aldrig ljusbrunt? Allt börjar bara bubbla och kokar bort?

    Stina

  • Fantastisk god sås till anka. Använde kalvfond. Med lite chili i tänkbar till fetare typ av lammkorv.

    Masa

Näringsvärde per portion

Energi1010 KJ / 242 kCal
Fett11 g
Salt3.7 g
Kolhydrater33 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Senapsmajo på burk
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Julens pizzasallad
Betyg 2.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Apelsinsallad i vinägrett
Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky
Betyg 3.2 av 5.261 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Äppelsallad med frön
Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad