Apelsinsås

Det här receptet på ljuvlig apelsinsås är ett utsökt tillbehör till kyckling, anka eller kött. Apelsinsåsen har en mycket trevlig smak som brukar uppskattas av de flesta!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1010 KJ / 242 kCal
Fett11 g
Salt3.7 g
Kolhydrater33 g
Protein2 g
Kommentarer
20 stOj, vilken sås! Tack för receptet!
Bengt åke
Halvera mängden socker så blir det helt perfekt!
Gabriella
Mitt socker och vatten blir aldrig ljusbrunt? Allt börjar bara bubbla och kokar bort?
Stina
Fantastisk god sås till anka. Använde kalvfond. Med lite chili i tänkbar till fetare typ av lammkorv.
Masa
Så god sås!!! Mycket bra till anka.
Ulrica
Är det japansk eller kinesisk soja?
Madeleine ida
Super god. Fin balans mellan sött och surt.
Jeanette
Jättegod till struts.
Susanne
Apelsinsåsen är alldeles för söt. Smakar apelsinmarmelad. Minska sockermängden till 1 eller max 2 msk.
Mats
Den här såsen är så gooooood!!!!! Jag har gjort den på vanlig apelsinjuice med fruktkött (typ 3-3,5 dl) och bara 0,5 dl socker. Serverar den med stekt cajunkryddad quornfile, wokade/stekta grönsaker och basmatiris. Slurp!!!
Rebecca