Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sötsur citrussalsa

Ett utsökt recept på sötsur citrussalsa som passar perfekt som tillbehör till bland annat kött. Du gör salsan av apelsin, grapefrukt, lök, lime, olja, socker och vinäger. Färgglad och smakrik!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär även bort allt det vita skalet från apelsiner och blodgrapefrukt. Skär citrusfrukterna i små tärningar.
  2. Skölj och finstrimla salladslök. Halvera och pressa juicen ur lime.
  3. Blanda limejuicen med olja, ljust muscovadosocker, vitvinsvinäger, salt och peppar i en skål. Vänd ner citrusfrukter och lök. Ställ kallt ca 1 timme.

Tips

Passar till: Skaldjur, fisk och kyckling.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 apelsiner
  • 1 blodgrapefrukter
  • 1 knippe salladslök
  • juicen av 1 lime
  • 3 msk olja
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?