Apelsinkyckling "allt i en form"

47
8
Apelsinkyckling "allt i en form"

Sötpotatis, brysselkål och aubergine är en lika färgglad som god kombination till denna allt i ett-rätt med kycklinglår. Blanda hela härligheten med en apelsindoftande dressing. Skjuts in i ugnen och mixa sedan den mjukbakade auberginen till en krämig röra.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Apelsinkyckling "allt i en form"

Ingredienser

4 portioner
600 g
sötpotatis
300 g
brysselkål
1
röd chilifrukt
1 kg
kycklinglår med ben
1
aubergine (à ca 300 g)
3 msk
olivolja
2 msk
färskpressad apelsinjuice
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 dl
crème fraiche
1 tsk
malen spiskummin
2 krm
salt
1 tsk
finrivet apelsinskal

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Josefine

2021-05-13

Behövde krydda mycket extra men goda smaker

Amanda

2021-01-19

Älskar detta recept!! Så smidigt. För att få mer sås brukar jag ta 2.5dl crème fraiche. Auberginen går att utesluta om man vill. Brukar använda kycklinginnerfilé och ha maten i ugnen 30min. 🌟🌟🌟

Li

2020-10-15

Goda ingredienser o smaker, men tyckte det blev lite dressing o ganska svag apelsinsmak! Gör jag det igen kommer jag nog dubbla dressingen.

Näringsvärde per portion

Energi 3510 KJ / 829 kCal
Fett 52 g
Salt 3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden