Apelsinkyckling
Orange chicken eller apelsinkyckling som den också kallas är friterad, kladdig och sötsur kyckling med smak av apelsin. Såsen görs på bland annat vitlök, ingefära, soja och apelsin. Servera med kokt ris och toppa med salladslök och sesamfrön.
Ingredienser
4 portioner
Sås
3 vitlöksklyftor
2 tsk riven färsk ingefära (motsvarar ca 4 cm ingefära)
1 - 2 krm chiliflakes
1 msk matolja
2 1/2 dl apelsinjuice
2 msk risvinäger
1 tsk ostronsås eller japansk soja
2 msk strösocker
1/2 kycklingbuljongtärning
2 tsk majsstärkelse
1 msk vatten
Kyckling
600 g kycklingfilé
1 dl vetemjöl
1 dl majsstärkelse
2 ägg
5 dl frityrolja
Topping
2 salladslökar
2 msk sesamfrö
Till servering:
kokt ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2177 KJ / 520 kCal
Fett22 g
Salt2.8 g
Kolhydrater39 g
Protein42 g
Kommentarer