Två fantastiska smaker i ett silviakaka och semla. Sivliakaka med smak av semla kryddas förstås med den klassiska semmelsmaken, kardemumma och glasyren får fin vaniljsmak av vaniljsockret. Toppa silviakakan med mandelspån och naturligtvis vispgrädde som vispats med mandelmassa.
Innnehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättnigsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Rev istället ner mandelmassan i smet och glasyren
Madeleine
2023-02-20Lyckas man inte få strösockret i glasyren att smälta (själv har jag aldrig klarat det) och vill slippa den sandiga knasterkänslan i glasyren, så är florsocker ett bra knep!
Petra
2021-09-04En riktigt god kaka med tydlig smak av semla!
Therese
2021-02-15