Silviakaka med smak av semla

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
4
Silviakaka med smak av semla

Två fantastiska smaker i ett silviakaka och semla. Sivliakaka med smak av semla kryddas förstås med den klassiska semmelsmaken, kardemumma och glasyren får fin vaniljsmak av vaniljsockret. Toppa silviakakan med mandelspån och naturligtvis vispgrädde som vispats med mandelmassa.

Silviakaka med smak av semla

Ingredienser

12 bitar

Kaka

1 1/2 tsk  kardemummakärnor
3   ägg
3 dl  strösocker
3 dl  vetemjöl
1 1/2 tsk  bakpulver
1 1/2 dl  vatten
1 msk  smör (till formen)

Glasyr

100 g  smör
1 dl  strösocker
3 tsk  vaniljsocker
2   äggulor
50 g  rostade mandelspån
100 g  mandelmassa
3 dl  vispgrädde

För alla

Innnehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättnigsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Rev istället ner mandelmassan i smet och glasyren

Madeleine

2023-02-20

Lyckas man inte få strösockret i glasyren att smälta (själv har jag aldrig klarat det) och vill slippa den sandiga knasterkänslan i glasyren, så är florsocker ett bra knep!

Petra

2021-09-04

En riktigt god kaka med tydlig smak av semla!

Therese

2021-02-15

Näringsvärde per portion

Energi1779 KJ / 425 kCal
Fett24 g
Salt0.3 g
Kolhydrater46 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Hemla med vanilj- och mandelgrädde
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marängswiss med smak av semla
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Churros semla
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri semmelrulltårta
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmelmunk
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri semlor
Betyg 3.3 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga