Silviakaka med smak av semla

12
2
Silviakaka med smak av semla

Två fantastiska smaker i ett silviakaka och semla. Sivliakaka med smak av semla kryddas förstås med den klassiska semmelsmaken, kardemumma och glasyren får fin vaniljsmak av vaniljsockret. Toppa silviakakan med mandelspån och naturligtvis vispgrädde som vispats med mandelmassa.

Skriv ut
Silviakaka med smak av semla

Ingredienser

12 bitar

Kaka

1.5 tsk
kardemummakärnor
3
ägg
3 dl
strösocker
3 dl
vetemjöl
1.5 tsk
bakpulver
1.5 dl
vatten
1 msk
smör (till formen)

Glasyr

100 g
smör
1 dl
strösocker
3 tsk
vaniljsocker
2
äggulor
50 g
rostade mandelspån
100 g
mandelmassa
3 dl
vispgrädde

För alla

Innnehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättnigsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Therese

2/15/2021

En riktigt god kaka med tydlig smak av semla!

Yvonne

2/5/2021

Jätte bra, och gott

Näringsvärde per portion

Energi 1779 KJ / 425 kCal
Fett 24 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 46 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept