Silviakaka med smak av semla

22
3
Silviakaka med smak av semla

Två fantastiska smaker i ett silviakaka och semla. Sivliakaka med smak av semla kryddas förstås med den klassiska semmelsmaken, kardemumma och glasyren får fin vaniljsmak av vaniljsockret. Toppa silviakakan med mandelspån och naturligtvis vispgrädde som vispats med mandelmassa.

Silviakaka med smak av semla

Ingredienser

12 bitar

Kaka

1 1/2 tsk kardemummakärnor
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl vatten
1 msk smör (till formen)

Glasyr

100 g smör
1 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 äggulor
50 g rostade mandelspån
100 g mandelmassa
3 dl vispgrädde

För alla

Innnehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättnigsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Petra

2021-09-04

Lyckas man inte få strösockret i glasyren att smälta (själv har jag aldrig klarat det) och vill slippa den sandiga knasterkänslan i glasyren, så är florsocker ett bra knep!

Therese

2021-02-15

En riktigt god kaka med tydlig smak av semla!

Yvonne

2021-02-05

Jätte bra, och gott

Näringsvärde per portion

Energi 1779 KJ / 425 kCal
Fett 24 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 46 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Kanelsnäcka
Klassiska semlor
Churros semla
Krämbulle
Rabarberbulle
Enkel jorgubbstårta