Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Apelsinbiscotti

Biscotti är kanske den perfekta sötsaken till kaffe. Med apelsinskal som smaksättare ger du den klassiska kakan en rolig touch. Förvara dina krispiga apelsinbiscotti i en glasburk, de är för vackra för att gömma undan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Vispa ihop rumsvarmt smör/margarin och sockret poröst. Knäck i äggen, ett i taget och vispa ner i smeten.
  3. Riv skalet av apelsinen. Dela vaniljstången på mitten (längden) och skrapa ur kärnorna. Tillsätt apelsinskalet, apelsinsaften, hasselnötskärnorna samt vaniljkärnorna.
  4. Blanda salt, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rulla ut till 2 st 30 cm långa korvar, lägg på en plåt och platta ut så att de är 3 cm hög i mitten och smalare på kanterna.
  5. Grädda längderna i ugnen 25-30 minuter.
  6. Tag ut längderna och lägg dessa på en torr och luktfri skärbräda, skär i cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  7. Sänk temperaturen på ugnen till 120°C och torka dem i ytterligare 60 minuter tills de får lite färg och känns genomtorra. Förvara i torra burkar.

För alla

Kakorna innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 tvättad apelsin (krav)
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl rostade hasselnötskärnor
  • 1 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer