UNDER 30 MIN | Enkel

Apelsin- och ingefärsyoghurt med krossade pepparkakor

En mumsig efterrätt på julbordet. Prova den här yoghurten smaksatt med apelsin och pikant ingefära tillsammans med kryddiga krossade pepparkakor. Hackad mandel på toppen gör julens smakpalett komplett. På jakt efter nya roliga glöggtilltugg? Testa att dippa pepparkakorna yoghurten istället.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka mandeln grovt. Skala och riv ingefäran.
  2. Blanda ingefära, apelsinjuice, mandel och honung med yoghurten (spara lite mandel att toppa med). Krossa pepparkakorna. 
  3. Toppa yoghurten med pepparkakor och mandel.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfria pepparkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt alternativ. Välj mjölkproteinfria pepparkakor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl skalad mandel
  • 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 1 1/2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 450 g grekisk yoghurt (10 %)
  • 1 msk honung
  • 20 pepparkakor

Näringsvärde
Per portion

Energi 1583 kJ / 379 kCal