Apelsin- och ingefärsyoghurt med krossade pepparkakor

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
2
Apelsin- och ingefärsyoghurt med krossade pepparkakor

En mumsig efterrätt på julbordet. Prova den här yoghurten smaksatt med apelsin och pikant ingefära tillsammans med kryddiga krossade pepparkakor. Hackad mandel på toppen gör julens smakpalett komplett. På jakt efter nya roliga glöggtilltugg? Testa att dippa pepparkakorna yoghurten istället.

Apelsin- och ingefärsyoghurt med krossade pepparkakor

Ingredienser

4 portioner
1 dl  skalad mandel
1/2 msk  riven färsk ingefära
1 1/2 msk  koncentrerad apelsinjuice
450 g  grekisk yoghurt (10 %)
1 msk  honung
20   pepparkakor

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfria pepparkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt alternativ. Välj mjölkproteinfria pepparkakor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Busenkelt att göra, och riktigt gott med juliga smaker!

Laura

2021-12-07

Busenkelt att göra, och riktigt gott med juliga smaker!

Laura

2021-12-07

Näringsvärde per portion

Energi1583 KJ / 379 kCal
Fett24 g
Salt0.5 g
Kolhydrater31 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Karamelliserade päron med ädelost
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad  
Betyg 4.3 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakstiramisu med fruktkompott
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinparfait med choklad och mandel 
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakspannacotta
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga