Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Apelsin- och ingefärsyoghurt med krossade pepparkakor

En mumsig efterrätt på julbordet. Prova den här yoghurten smaksatt med apelsin och pikant ingefära tillsammans med kryddiga krossade pepparkakor. Hackad mandel på toppen gör julens smakpalett komplett. På jakt efter nya roliga glöggtilltugg? Testa att dippa pepparkakorna yoghurten istället.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka mandeln grovt. Skala och riv ingefäran.
  2. Blanda ingefära, apelsinjuice, mandel och honung med yoghurten (spara lite mandel att toppa med). Krossa pepparkakorna. 
  3. Toppa yoghurten med pepparkakor och mandel.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfria pepparkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt alternativ. Välj mjölkproteinfria pepparkakor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl skalad mandel
  • 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 1 1/2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 450 g grekisk yoghurt (10 %)
  • 1 msk honung
  • 20 pepparkakor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1583 kJ / 379 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer