Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
5
Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple är en superb dessert. Magnifik både i smak och utseende! Mycket tilltalande och en perfekt avslutning efter all julmat.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

Ingredienser

4 portioner

Pepparkaksparfait

1 1/2 dl  crème fraiche
1 1/2 dl  vispgrädde
2   äggvitor
1 dl  florsocker
1 msk  rom
16   pepparkakor

Clementinsås

6   clementiner
1   vaniljstång
1/2 dl  strösocker
1 msk  outspädd konc apelsinjuice
1   granatäpple
citronmeliss

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Vilken sorts rom?

Sanna

2021-12-15

Mycket gott!! Särskilt med såsen till. Inget slisk. Kan vara utan granatäpplekärnorna.

Margareta

2011-12-27

väldigt god. Men som det skrivits innan, mycket! Kom-i-håg granatäpplet som var pricken över i:et.

Katarina

2007-12-29

Testa liknande recept

Cherimoyaparfait med pepparkakor
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljparfait med pepparkakor och lingon
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksparfait med kryddinkokta äpplen och bär
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Superenkel daimparfait
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst yoghurtbräck med granatäpple och pepparkakor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga