Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple är en superb dessert. Magnifik både i smak och utseende! Mycket tilltalande och en perfekt avslutning efter all julmat.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pepparkaksparfait: Vispa crème fraichen och grädden var för sig. Vispa äggvitorna och florsockret till ett hårt skum.
  2. Vänd ner äggvitemarängen i crème fraichen. Rör i rommen, grovkrossade pepparkakor och till sist den vispade grädden. Häll upp i 10 små portionsformar (för 10 port, buffé) eller 1 form (1-2 liter, för 4 port) och frys i minst 3 timmar.
  3. Clementinsås: Dela och pressa juicen ur clementinerna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp alltsammans med sockret och apelsinjuicen.
  4. Låt såsen koka ihop till en simmig konsistens. Ställ att kallna, ca 2 timmar. Ta upp vaniljstången.
  5. Dela granatäpplet och gröp ut kärnorna. Ta ut parfaiten ur frysen. Doppa formen/-arna hastigt i hett vatten och vicka ut parfaiten. Skär ev i bitar.
  6. Lägg upp parfaiten på tallrik. Låt stå i 10 minuter så att den inte är för hård. Häll på sås och strö över granatäppelkärnorna. Garnera med citronmeliss.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Pepparkaksparfait
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk rom
  • 16 pepparkakor
Clementinsås
  • 6 clementiner
  • 1 vaniljstång
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk outspädd konc apelsinjuice
  • 1 granatäpple
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer