Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

16
5
Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple är en superb dessert. Magnifik både i smak och utseende! Mycket tilltalande och en perfekt avslutning efter all julmat.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

Ingredienser

4 portioner

Pepparkaksparfait

1 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 dl florsocker
1 msk rom
16 pepparkakor

Clementinsås

6 clementiner
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
1 msk outspädd konc apelsinjuice
1 granatäpple
citronmeliss

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Sanna

2021-12-15

Vilken sorts rom?

Margareta

2011-12-27

Mycket gott!! Särskilt med såsen till. Inget slisk. Kan vara utan granatäpplekärnorna.

Katarina

2007-12-29

väldigt god. Men som det skrivits innan, mycket! Kom-i-håg granatäpplet som var pricken över i:et.