Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple
Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple är en superb dessert. Magnifik både i smak och utseende! Mycket tilltalande och en perfekt avslutning efter all julmat.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
Ingredienser
4 portioner
Pepparkaksparfait
1 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 dl florsocker
1 msk rom
16 pepparkakor
Clementinsås
6 clementiner
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
1 msk outspädd konc apelsinjuice
1 granatäpple
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilken sorts rom?
Sanna
2021-12-15Mycket gott!! Särskilt med såsen till. Inget slisk. Kan vara utan granatäpplekärnorna.
Margareta
2011-12-27väldigt god. Men som det skrivits innan, mycket! Kom-i-håg granatäpplet som var pricken över i:et.
Katarina
2007-12-29