Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
5
Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple är en superb dessert. Magnifik både i smak och utseende! Mycket tilltalande och en perfekt avslutning efter all julmat.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

Ingredienser

4 portioner

Pepparkaksparfait

1 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 dl florsocker
1 msk rom
16 pepparkakor

Clementinsås

6 clementiner
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
1 msk outspädd konc apelsinjuice
1 granatäpple
citronmeliss

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Vilken sorts rom?

Sanna

2021-12-15

Mycket gott!! Särskilt med såsen till. Inget slisk. Kan vara utan granatäpplekärnorna.

Margareta

2011-12-27

väldigt god. Men som det skrivits innan, mycket! Kom-i-håg granatäpplet som var pricken över i:et.

Katarina

2007-12-29

Testa liknande recept

Vaniljparfait med pepparkakor och lingon
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Superenkel daimparfait
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst yoghurtbräck med granatäpple och pepparkakor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cherimoyaparfait med pepparkakor
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaffeparfait
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransparfait
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga