Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Apelsinparfait med choklad och mandel 

En himmelsk parfait med smak av apelsin, som toppas med mandlar och mörk choklad. Denna festliga parfait passar bra till julen och allt som hör till, vare sig det är som dessert på adventsmingel eller efterrätt till julafton.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor och socker fluffigt med elvisp. Vänd ner vaniljpulver, apelsinskal- och juice.
  2. Vispa grädden fast i en annan bunke. Vänd ner crème fraichen i äggvispet och sedan grädden. Häll i en form, ca 1 1/2 liter (för 6 port) och ställ i frysen minst 8 timmar.
  3. Ta fram parfaiten ca 15 minuter före servering.
  4. Topping: Skär apelsinen i tunna skivor. Toppa med apelsin, mandel och choklad.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, crème fraiche och mörk choklad.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3/4 msk finrivet apelsinskal
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl crème fraiche
Topping
  • 1 liten apelsin
  • 1/2 dl hackad mandel
  • 50 g hackad mörk choklad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer