Apelsinparfait med choklad och mandel
En himmelsk parfait med smak av apelsin, som toppas med mandlar och mörk choklad. Denna festliga parfait passar bra till julen och allt som hör till, vare sig det är som dessert på adventsmingel eller efterrätt till julafton.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
6 portioner
4 äggulor
1 1/2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
3/4 msk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
Topping
1 liten apelsin
1/2 dl hackad mandel
50 g hackad mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2003 KJ / 478 kCal
Fett37 g
Salt0.07 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentarer
Fantastisk god, enkel att göra och uppskattad av alla gäster
Birgitta
2023-12-27Superenkel och det GODASTE jag nånsin smakat. (Vi skippade garnityret). /Anna
Anna
2022-11-30Smälte lite för fort. Vet inte varför den inte blev så fast som receptet utlovade
Anna
2020-12-31