Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Betyg 3.6 av 5.138 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Kladdkaka är en favorit som kan varieras i oändlighet! Och den här varianten är en riktig höjdare: gjord med vit choklad, apelsin och syltad ingefära. Servera den med krämig kokos- och vaniljkvarg.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

Ingredienser

ca 12 bitar
100 g smör
100 g vit choklad
1 apelsin
1/2 dl syltad ingefära (i bitar, 1/2 dl motsvarar ca 30 g)
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl (120 g)

Garnering

1 dl kokos
250 g naturell kvarg (10 %)
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Fantastiskt gott.Har gjort det flera gånger.Det har blivit så uppskattat när jag har bjudit på det.

    Barbro

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 12 bitar.
Energi1194 KJ / 287 kCal
Fett15.5 g
Salt0.18 g
Kolhydrater30.6 g
Protein5.6 g

Testa liknande recept

  • Vit chokladkladdkaka
    Betyg 4 av 5.660 personer har röstat
    Receptet har 46 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glutenfri saffranskladdkaka
    Betyg 4.7 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snöbollar
    Betyg 4.2 av 5.159 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka med vit choklad och saffran
    Betyg 4.7 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vit chokladtryffel i långpanna
    Betyg 4.2 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad