Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsin- och fänkålssallad

Apelsin- och fänkålssallad är en frisk och något besk sallad med endiver och salladslökar som serveras med en god dressing på majsolja, honung och vitvinsvinäger.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lossa och skölj endivebladen.
  2. Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Låt saften rinna ner i en skål. Putsa fänkålen. Hacka det späda gröna. Skär fänkålshuvudet i tunna skivor. Skala och skiva löken.
  3. Lägg endivebladen på ett fat eller direkt på tallrikar. Varva fänkål, lök och apelsinklyftor ovanpå.
  4. Dressing: Blanda vinäger, olja, apelsinsaft, honung och grovmalen svartpeppar. Häll dressingen över salladen och strö över hackade fänkålsblad. Servera med ett gott bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 endiver
  • 3 apelsiner
  • 1 fänkål
  • 1 1/2 silverlökar
Dressing
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk majsolja
  • 1 tsk honung
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 960 kJ / 230 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden