Apelsin- och basilikamarinerad morots- och zucchinipasta

Om du vill laga en rätt med grönhydrater är denna pasta av morot och zucchini både god och snabblagad. Den får en frisk smak av apelsin, basilika och tomatcrème. Lite riven parmesan sätter pricken över i!

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1228 KJ / 293 kCal
Fett24 g
Salt0.2 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stSka rätten ätas kall? Står inte om man ska koka ”pastan”? Det gott ut men man behöver väl koka zucchinin och morötterna kort och sedan blanda med marinaden?
Amanda
Hej Amanda! Tanken är att de marinerade grönsakerna ska ätas kalla. Men vill du ha något mjukare mer pastalik rätt så ge morot- och zucchinipastan ett uppkok i saltat vatten, spola kallt i durkslag. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket