Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Antipasto misto

Antipasto misto är en blandad förrättstallrik av småplock med italienska toner. Kronärtskocka och zucchini balanserar smakrik prosciutto och parmesanost, en blandning av sött och salt som hittar raka vägen hem till hjärtat.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Vispa samman ingredienserna till marinaden.
  2. Dela kronärtskockshjärtana på mitten och häll över hälften av marinaden.
  3. Skär zucchinin i lagom stora munsbitar och lägg i den återstående marinaden.
  4. Skär paprikan i strimlor. Rulla salamiskivorna. Skär parmesanosten i stavar och rulla in i prosciutto.
  5. Arrangera i grupper på ett stort fat eller i separata skålar. Servera grissini till. Det ser trevligt ut att servera dem stående i ett högt glas.

Ingredienser

Portioner: 8
Marinad
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika
Antipasto
  • 2 burkar kronärtskockshjärta (à 400 g)
  • 1 zucchini
  • 1 gul paprika
  • 1 röd röd paprika
  • 200 g salami
  • 200 g prosciutto (lufttorkad skinka)
  • 300 g hel parmesanost
  • 200 g hela svarta oliver
  • grissini (spröda brödstänger)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer