Ansjoviskakor med dill
Ansjoviskakor med dill är ett spännande tilltugg på mingelkalaset. Den friska dillsmaken tillsammans med salt ansjovis gör kakorna till ett utmärkt inslag på påskbuffén eller tillsammans med fler små snacks som lättserverad fingermat.
Ingredienser
ca 25 st
1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl vetemjöl motsvarar 150 g)
100 g rumstempererat smör
1/2 msk strösocker
2 krm salt
1 äggula
1 dl finskuren dill
Till servering
serranoskinka
chorizo
bruschettabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka exkl. tillbehör.
Energi243 KJ / 58 kCal
Fett4 g
Salt1.2 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer