Ansjoviskakor med dill

4
0
Ansjoviskakor med dill

Ansjoviskakor med dill är ett spännande tilltugg på mingelkalaset. Den friska dillsmaken tillsammans med salt ansjovis gör kakorna till ett utmärkt inslag på påskbuffén eller tillsammans med fler små snacks som lättserverad fingermat.

Skriv ut
Ansjoviskakor med dill

Ingredienser

ca 25 stycken
1
burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 1/2 dl
vetemjöl (2 1/2 dl vetemjöl motsvarar 150 g)
100 g
rumstempererat smör
1/2 msk
strösocker
2 krm
salt
1
äggula
1 dl
finskuren dill

Till servering

serranoskinka
chorizo
bruschettabröd

För alla:

Kontrollera ingredienserna på charken.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: byt ut ägg mot 1 msk vatten och 1/2 tsk bakpulver (för 25 st).

Näringsvärdet är beräknat per kaka exkl. tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 243 KJ / 58 kCal
Fett 4 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 5 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept