Ansjoviskakor med dill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ansjoviskakor med dill

Ansjoviskakor med dill är ett spännande tilltugg på mingelkalaset. Den friska dillsmaken tillsammans med salt ansjovis gör kakorna till ett utmärkt inslag på påskbuffén eller tillsammans med fler små snacks som lättserverad fingermat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Låt ansjovisen rinna av och hacka den fint. Blanda alla ingredienser i en matberedare. Dela degen i 2 delar (för 25 st). Rulla ut varje del till en rulle, ca 3 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
  5. Till servering: Serveras med fler tilltugg som serranoskinka, chorizo och bruschetta.

För alla:

Kontrollera ingredienserna på charken.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: byt ut ägg mot 1 msk vatten och 1/2 tsk bakpulver (för 25 st).

Näringsvärdet är beräknat per kaka exkl. tillbehör.

Ingredienser

Portioner: ca 25 stycken
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl vetemjöl motsvarar 150 g)
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1/2 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 äggula
  • 1 dl finskuren dill
Till servering
  • serranoskinka
  • chorizo
  • bruschettabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 243 kJ / 58 kCal