Ansjoviskakor med dill

Ansjoviskakor med dill är ett spännande tilltugg på mingelkalaset. Den friska dillsmaken tillsammans med salt ansjovis gör kakorna till ett utmärkt inslag på påskbuffén eller tillsammans med fler små snacks som lättserverad fingermat.

Ingredienser
ca 25 stycken
1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl vetemjöl motsvarar 150 g)
100 g rumstempererat smör
1/2 msk strösocker
2 krm salt
1 äggula
1 dl finskuren dill
Till servering
serranoskinka
chorizo
bruschettabröd
För alla:
Kontrollera ingredienserna på charken.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: byt ut ägg mot 1 msk vatten och 1/2 tsk bakpulver (för 25 st).
Näringsvärdet är beräknat per kaka exkl. tillbehör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi243 KJ / 58 kCal
Fett4 g
Salt1.2 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer