Ansjoviskakor med dill

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Ansjoviskakor med dill

Ansjoviskakor med dill är ett spännande tilltugg på mingelkalaset. Den friska dillsmaken tillsammans med salt ansjovis gör kakorna till ett utmärkt inslag på påskbuffén eller tillsammans med fler små snacks som lättserverad fingermat.

Ansjoviskakor med dill

Ingredienser

ca 25 stycken
1   burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 1/2 dl  vetemjöl (2 1/2 dl vetemjöl motsvarar 150 g)
100 g  rumstempererat smör
1/2 msk  strösocker
2 krm  salt
1   äggula
1 dl  finskuren dill

Till servering

serranoskinka
chorizo
bruschettabröd

För alla:

Kontrollera ingredienserna på charken.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: byt ut ägg mot 1 msk vatten och 1/2 tsk bakpulver (för 25 st).

Näringsvärdet är beräknat per kaka exkl. tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi243 KJ / 58 kCal
Fett4 g
Salt1.2 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Pintxos
Betyg 2.5 av 5.
182 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Serranokroketter (Croquetas jamon)
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minifrestelser
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakade fikon med roquefort
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och prästostrulle med ansjovis
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelpotatis-tilltugg
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga