Ansjovisgratinerad krabba

1
1
Ansjovisgratinerad krabba

Spännande varmrätt med lysande smakkombinationer av krabba och ansjovis. Stuva krabbköttet i grädde, skaldjursfond och en mix av smör och mjöl innan du gratinerar allt i ugnen. Rätten smakar lite extra gott med ett glas vitt vin!

Ansjovisgratinerad krabba

Ingredienser

4 portioner
4 fullmatade kokta krabbor gärna honor
2 msk smör
1/2 msk mjöl
3 dl vispgrädde
1 dl skaldjursfond (fond och vatten)
salt och peppar
8 ansjovisfiléer
4 msk riven stark ost gärna Västerbotten

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden, i övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Hoppa över osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Monica

2009-12-28

Ingen angivelse av hur många personer receptet är till för? = helt värdelöst tyvärr