Ansjovisgratinerad krabba

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Ansjovisgratinerad krabba

Spännande varmrätt med lysande smakkombinationer av krabba och ansjovis. Stuva krabbköttet i grädde, skaldjursfond och en mix av smör och mjöl innan du gratinerar allt i ugnen. Rätten smakar lite extra gott med ett glas vitt vin!

Ansjovisgratinerad krabba

Ingredienser

4 portioner
4   fullmatade kokta krabbor gärna honor
2 msk  smör
1/2 msk  mjöl
3 dl  vispgrädde
1 dl  skaldjursfond (fond och vatten)
salt och peppar
8   ansjovisfiléer
4 msk  riven stark ost gärna Västerbotten

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden, i övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Hoppa över osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Ingen angivelse av hur många personer receptet är till för? = helt värdelöst tyvärr

Monica

2009-12-28

Testa liknande recept

Krabba med tabascomajonnäs
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krabbpaj med spenat och dill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krabba med äpple och avokado
Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckesnittar med krabbröra, rosépeppar och lime
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Het krabbdipp
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havssallad med grillad paprika på toast
Betyg 3.2 av 5.
164 personer har röstat
Under 45 min att tillaga