Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ansjovisgratinerad krabba

Spännande varmrätt med lysande smakkombinationer av krabba och ansjovis. Stuva krabbköttet i grädde, skaldjursfond och en mix av smör och mjöl innan du gratinerar allt i ugnen. Rätten smakar lite extra gott med ett glas vitt vin!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250 °C.
  2. Ta ur krabbköttet och spara skalen, torka dessa väl. Skär köttet i stora bitar.
  3. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt grädde och skaldjursfond. Koka ihop till en tjock sås under vispning.
  4. Blanda försiktigt i krabbköttet och smaka av med salt och peppar.
  5. Fyll skalen med stuvningen och lägg på 2 ansjovisfiléer på varje krabba. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen 3-4 minuter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden, i övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Hoppa över osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fullmatade kokta krabbor gärna honor
  • 2 msk smör
  • 1/2 msk mjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl skaldjursfond (fond och vatten)
  • salt och peppar
  • 8 ansjovisfiléer
  • 4 msk riven stark ost gärna Västerbotten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?