Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Annorlunda potatisbullar

I det här receptet förgylls de minst sagt annorlunda potatisbullarna med riv från morot och squash. Bullarna paneras sedan med knapriga solrosfrön och steks tills de blir gyllenbruna. Smakfullt och smarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och mosa potatisen. Vispa ner mjölken och margarin.
  2. Skala och finriv morötterna. Riv squashen grovt. Krama ut vätskan. Blanda ägg, morötter, squash och ströbröd med potatismoset. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blöt händerna med vatten och forma små bullar som plattas ut och paneras rikligt i solrosfröna. Stek potatisbullarna gyllenbruna på medelvärme i olja. Servera med knaperstekt fläsk eller bacon.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd havre-, soja- eller risbaserad mjölkersättning och mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • ca 1 dl mjölk (ev laktosfri)
  • 2 msk margarin (ev laktosfritt)
  • 100 g morot
  • 300 g squash
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 1/2 dl solrosfrön
  • olja till stekning
  • knaperstekt bacon till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3143 kJ / 751 kCal
Läs mer om näringsvärden