Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Annas ingefärsbiffar med blomkålsmos

Annas ingefärsbiffar med blomkålsmos är en middag med sköna smaker. De saftiga biffarna är gjorda på nötfärs och kryddas med färsk ingefära. Krämigheten i blomkålsmoset får du från färskost och grädde som blir en bra kombination med ingefärsbiffarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blomkålsmos: Ansa och skär blomkålen i buketter. Lägg i en kastrull och häll på grädden. Koka upp och låt småkoka utan lock på medelvärme tills blomkålen är mjuk.
  2. Biffar: Blanda alla ingredienser till färsbiffarna. Krydda med salt och peppar. Forma till 8 biffar (för 4 port). Stek dem gyllenbruna i smör ca 4 minuter på varje sida.
  3. Mixa blomkålen med grädden till ett mellangrovt mos i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner färskosten. Smaka av med salt och peppar. Servera blomkålsmoset till biffarna och gärna en tomatsallad.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, färskost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt färskostalternativ.
Gör äggfri: ersätt ägget med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
Blomkålsmos
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 3 dl grädde
  • 100 g färskost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Ingefärsbiffar
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 ägg
  • 0,8 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan