Annas ingefärsbiffar med blomkålsmos

7
0
Annas ingefärsbiffar med blomkålsmos

Annas ingefärsbiffar med blomkålsmos är en middag med sköna smaker. De saftiga biffarna är gjorda på nötfärs och kryddas med färsk ingefära. Krämigheten i blomkålsmoset får du från färskost och grädde som blir en bra kombination med ingefärsbiffarna.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Annas ingefärsbiffar med blomkålsmos

Ingredienser

4 portioner

Blomkålsmos

1 litet blomkålshuvud
3 dl grädde
100 g färskost
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Ingefärsbiffar

400 g nötfärs
1 msk finriven färsk ingefära
1 ägg
4/5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, färskost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt färskostalternativ.
Gör äggfri: ersätt ägget med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer