Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp

Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp

Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp har helt underbara höstsmaker som passar perfekt en ruggig dag. Din goda middag får sin personliga smak av lite vitt vin och körvel som passar utmärkt till den möra fisken. Servera med nykokt höstpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp

Ingredienser

4 portioner
600 g koljafilé
8 jordärtskockor (8 st motsvarar ca 600 g)
16 minirödlökar (16 små motsvarar 3 vanliga rödlökar)
2 msk olivolja
1 bananschalottenlök (1 bananschalottenlök motsvarar 2 vanliga schalottenlökar)
1 liter blandad färsk svamp
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
4 dl svampbuljong (4 dl buljong motsvarar 1 tärning + vatten)
1/2 kruka körvel
salt
vitpeppar

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.
00:05:00
00:04:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Otroligt gott, med härliga höstsmaker. Passar perfekt med en kryddig shiraz, t ex Black Granite.

    Katarina

Näringsvärde per portion

Energi1455 KJ / 348 kCal
Fett9.7 g

Testa liknande recept

  • Fiskfilé i kapprock
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kolja med räk- och dillsås
    Betyg 2.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad kolja med prickig sås
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarellrisotto
    Betyg 4.6 av 5.104 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad