Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ångat krispigt kycklinglår med örter

Ge kycklinglåret en härlig smak genom att placera välsmakande örter som basilika och dragon under skinnet och låta det ångkokas. Efter detta steker du kycklingen och resultatet blir fantastiskt krispigt, smakrikt och supergott.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa kycklinglåren och lätta lite på skinnet.
  2. Peta in grovhackad basilika och dragon under skinnet. Ångkoka i 20-25 minuter.
  3. När kycklingen är klar, stek i smör så att skinnet blir gyllenbrunt och krispigt. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja.

Tips

Passar som: huvudrätt med ris och grönsaker till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklinglår med skinn
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 kruka dragon
  • 1 msk smör
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1220 kJ / 290 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden