Ångat krispigt kycklinglår med örter

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
1
Ångat krispigt kycklinglår med örter

Ge kycklinglåret en härlig smak genom att placera välsmakande örter som basilika och dragon under skinnet och låta det ångkokas. Efter detta steker du kycklingen och resultatet blir fantastiskt krispigt, smakrikt och supergott.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Ångat krispigt kycklinglår med örter

Ingredienser

4 portioner
4 kycklinglår med skinn
1/2 kruka basilika
1/2 kruka dragon
1 msk smör
3/4 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Varför salt i vattnet vid ångkokning? Det ligger ju kvar i vattnet vid kokningen och följer inte med ångan upp till grönsaken eller vad det nu är man kokar.Enligt min erfarenhet ska man salta EFTER ångkokningen, om man alls ska salta.

Bo

2012-01-05

Näringsvärde per portion

Energi1220 KJ / 290 kCal
Fett18 g

Testa liknande recept

Kyckling med dragonsås och sparris
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtkryddad delikatesspotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kyckling med rostad rotselleri
Betyg 2.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
BBQ-kyckling med majs och dragonsmetana
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med hasselnötter och bönor
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färskoströra
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga