Ångat krispigt kycklinglår med örter
Ge kycklinglåret en härlig smak genom att placera välsmakande örter som basilika och dragon under skinnet och låta det ångkokas. Efter detta steker du kycklingen och resultatet blir fantastiskt krispigt, smakrikt och supergott.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
4 portioner
4 kycklinglår med skinn
1/2 kruka basilika
1/2 kruka dragon
1 msk smör
3/4 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1220 KJ / 290 kCal
Fett18 g
Kommentar
Varför salt i vattnet vid ångkokning? Det ligger ju kvar i vattnet vid kokningen och följer inte med ångan upp till grönsaken eller vad det nu är man kokar.Enligt min erfarenhet ska man salta EFTER ångkokningen, om man alls ska salta.
Bo
2012-01-05