Ångade veggoknyten

4
0
Ångade veggoknyten

Dessa härliga ångkokade veggoknyten är helt underbart goda! Mixa ihop len färs av bland annat kokta linser, lök, pinjenötter och riven ost som du sedan formar till goda bollar och lägger på krispiga kinakålsblad. Servera de ångade knytena direkt.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2000

Ångade veggoknyten

Ingredienser

4 portioner
2 dl röda linser
1 gul lök
olja eller smör till stekning
1 dl pumpakärnor
1 tsk curry
4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 dl pinjenötskärnor
1 dl riven ost
bok shoy- eller kinakålsblad
salt och peppar

Gör så här

Tips

Har du inte någon bambukorg kan du ångkoka genom att lägga en tallrik upp och ner i en rymlig kastrull. Häll i vatten så att det nästan täcker tallriken. Lägg på en tallrik och placera färsbollarna på den. Lägg på tättslutande lock. Koka tills bollarna är genomvarma. Om vattnet kokar bort, tillsätt lite efter hand.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer