Ångade veggoknyten | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Ångade veggoknyten

Dessa härliga ångkokade veggoknyten är helt underbart goda! Mixa ihop len färs av bland annat kokta linser, lök, pinjenötter och riven ost som du sedan formar till goda bollar och lägger på krispiga kinakålsblad. Servera de ångade knytena direkt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj linserna. Skala och hacka löken. Fräs den i lite olja/smör utan att det tar färg. Rör ner linser, pumpakärnor och curry. Späd med grönsaksbuljong. Koka tills linserna är mjuka.
  2. Lägg i pinjenötskärnorna. Det gör inget om det hela blir lite mosigt eftersom det ska mixas. Låt det hela svalna och mixa med ost. Salta och peppra.
  3. Forma färsen till små bollar och lägg dem på bladen. Ånga färsbollarna i bambukorg över kokande vatten tills de är genomvarma.

Tips

Har du inte någon bambukorg kan du ångkoka genom att lägga en tallrik upp och ner i en rymlig kastrull. Häll i vatten så att det nästan täcker tallriken. Lägg på en tallrik och placera färsbollarna på den. Lägg på tättslutande lock. Koka tills bollarna är genomvarma. Om vattnet kokar bort, tillsätt lite efter hand.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl röda linser
  • 1 gul lök
  • olja eller smör till stekning
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 tsk curry
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl pinjenötskärnor
  • 1 dl riven ost
  • bok shoy- eller kinakålsblad
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan