Ångad spenat med jordnötssås

Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ångad spenat med jordnötssås

Sväng snabbt ihop denna himmelska, ångade spenat med jordnötssås. Såsen av risvinäger, jordnötssmör, sesamolja och soja får en fin hetta av sambal oelek och passar perfekt med den avångade spenaten. Toppa med jordnötter före du dukar fram.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Ångad spenat med jordnötssås

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 l vatten
salt
ca 150 g färsk spenat
1 1/2 msk soja
1 msk jordnötssmör
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
1 msk socker
1 krm sambal oelek
1 msk rostade saltade jordnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi308 KJ / 74 kCal

Testa liknande recept

  • Peanut butter cup
    Betyg 3.9 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Banan- och jordnötsklubbor
    Betyg 4.5 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad