Ananaskaka upside down med grädde
För inte så länge sen var ananasen ett exotiskt inslag i vår matlagning. I dag är den nästan en självklar del av vår smakflora, men kan fortfarande förvåna. Kombinera den med kokos, fräsch mynta och saftig passionsfrukt så får du något som är allt annat än vanligt.
Ingredienser
10 portioner
Ananaskaka
1 ananas (1 ananas motsvarar ca 1 kg)
2 passionsfrukter
6 myntablad
2 ägg
1/2 dl vispgrädde
150 g smör
1 dl kokos
2 dl rörsocker (strö)
2 dl ströbröd
Limegrädde
2 dl vispgrädde
1 lime
färsk mynta
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1600 KJ / 383 kCal
Fett27 g
Kolhydrater31 g
Protein4 g
Kommentarer