Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ananaschutney med smak av chili

Fruktig chutney med ananas, äpple, apelsin, ingefära, honung och chili. En pigg och fräsch blandning av sött, syrligt och hett. Ananaschutney passar bra som tillbehör till indiska rätter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela ananasen. Ta bort den hårda stocken i mitten och tärna fruktköttet fint.
  2. Skölj, ansa och finhacka purjolök. Skölj och kärna ur äpple och chili. Tärna äpplet och finhacka chilin.
  3. Värm oljan i en gryta. Lägg i allt det hackade och fräs några minuter.
  4. Tillsätt honung, vinäger, apelsinsaft och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 30 minuter.
  5. Smaka av med färskriven ingefära och salt.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk ananas
  • 1 purjolök
  • 1 stort äpple
  • 1/2 röd chili
  • 1 msk olja
  • 2 msk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • pressad saft av 1 apelsin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?