Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Apelsinzabaionegratinerad frukt

Om du vill bjuda på en ordentlig och njutbar efterrätt som dina gäster nog inte har smakat förut så ska du göra apelsinzabaionegratinerad frukt. Desserten har söta och lite starka smaker, bland annat av apelsinlikören Cointreau.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Skala frukten. Skär apelsinen i hinnfria klyftor. Ta tillvara saften. Skär ananasen i bitar och kiwi och banan i skivor. Fördela frukten i 4 ugnssäkra portionsformar.
  2. Mät upp saften från apelsinen till 1 1/2 dl. Blanda med äggulor, socker och likör i en kastrull. Sjud zabaionen på svag värme under kraftig vispning tills den är tjock och pösig. Ös zabaionen över frukten. Gratinera frukten i 250°C, ca 10 min tills ytan fått fin färg. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 apelsin
  • 1/2 ananas
  • 2 kiwi
  • 1 banan
Zabaione
  • saft av 1 apelsin
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 msk Cointreau (eller Grand Marnier)
Lägg till i inköpslistan