Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ananaschutney med smak av chili

Ananaschutney är gott till stekt och grillat fläskkött och även till stekt fisk. Här blandas sött, salt och syrligt med honung, chili, purjolök, apelsin och ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela ananasen. Ta bort den hårda stocken i mitten och tärna fruktköttet fint. Skölj, ansa och finhacka purjolöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Värm oljan i en gryta. Lägg i allt det hackade. Fräs en kort stund. Tillsätt honung, vinäger, apelsinsaft och vatten.
  3. Koka upp och låt sjuda ca 30 min. Smaka av med ingefära och salt. Låt chutneyn kallna.

Tips

Ananaschutneyn är god till allt stekt och grillat fläskkött och även till stekt fisk.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 ananas (1 ananas motsvarar ca 1 kg)
  • 1 purjolök
  • 1 röd chili
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • pressad saft av 1 apelsin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk färskriven ingefära (1 msk färsk motsvarar ca 1 tsk torkad)
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 560 kJ / 90 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden