Mandelbars

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
3
Mandelbars

Bars är toppen som mellanmål när blodsockret behöver en snabb boost! Gör egna mandelbars av en smet med mandel, torkad frukt och frön som gräddas på en plåt i ugnen och skärs upp i lagom stora bitar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Mandelbars

Ingredienser

ca 10 portioner
3 dl  mandel
1 dl  torkad frukt (t ex tranbär eller russin)
1 dl  pumpakärnor
1/2 dl  linfrön
3/4 dl  mandelmjöl
1 dl  kokosolja
3/4 dl  agavesirap eller honug

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Mycket goda med gick inte att skära, bara delade sig

Gunda

2020-11-24

Kan man ersätta mandelmjöl med något annat, majsmjöl eller vetemjöl?

Towa

2020-08-20

Hej Towa! Det är tyvärr inget vi har provat men det går säkert, smaken kanske blir annorlunda. Kommentera gärna igen om du testar att ersätta mandelmjölet med en annan mjölsort! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-08-31

Jättegoda! Men jag undrar hur lång hållbarhet de har om man förvarar dem i kylskåp?

Kajsa

2019-08-29

Hej Kajsa! De håller ca en vecka i kylskåp. Men de går även bra att frysa in och ta fram när man vill ha dem. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-09-13

Näringsvärde per portion

Energi1417 KJ / 339 kCal
Fett27 g
Salt0.1 g
Kolhydrater16 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Macarons
Betyg 3.5 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semmelkladdkaka
Betyg 3.4 av 5.
423 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Muggkaka med vanilj och mandel
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mazariner
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga