Mandelbars
Bars är toppen som mellanmål när blodsockret behöver en snabb boost! Gör egna mandelbars av en smet med mandel, torkad frukt och frön som gräddas på en plåt i ugnen och skärs upp i lagom stora bitar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
ca 10 portioner
3 dl mandel
1 dl torkad frukt (t ex tranbär eller russin)
1 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
3/4 dl mandelmjöl
1 dl kokosolja
3/4 dl agavesirap eller honug
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1417 KJ / 339 kCal
Fett27 g
Salt0.1 g
Kolhydrater16 g
Protein8 g
Kommentarer
Mycket goda med gick inte att skära, bara delade sig
Gunda
2020-11-24Kan man ersätta mandelmjöl med något annat, majsmjöl eller vetemjöl?
Towa
2020-08-20Hej Towa! Det är tyvärr inget vi har provat men det går säkert, smaken kanske blir annorlunda. Kommentera gärna igen om du testar att ersätta mandelmjölet med en annan mjölsort! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-31Jättegoda! Men jag undrar hur lång hållbarhet de har om man förvarar dem i kylskåp?
Kajsa
2019-08-29Hej Kajsa! De håller ca en vecka i kylskåp. Men de går även bra att frysa in och ta fram när man vill ha dem. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-09-13