Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Mandelbars

Bars är toppen som mellanmål när blodsockret behöver en snabb boost! Gör egna mandelbars av en smet med mandel, torkad frukt och frön som gräddas på en plåt i ugnen och skärs upp i lagom stora bitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Grovhacka nötterna, frukten och fröna och lägg i en bunke tillsammans med mandelmjöl.
  3. Värm kokosolja och honung i en kastrull. Häll i bunken och blanda väl.
  4. Tryck ut i en bakpappersklädd form ca 15 x 20 cm (för 10 port) till ett jämnt lager.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna helt. Skär i bitar och förvara svalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bar.

Ingredienser

Portioner: ca 10
  • 3 dl mandel
  • 1 dl torkad frukt (t ex tranbär eller russin)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 3/4 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosolja
  • 3/4 dl agavesirap eller honug
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1417 kJ / 339 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer