Mandelbars

12
3
Mandelbars

Bars är toppen som mellanmål när blodsockret behöver en snabb boost! Gör egna mandelbars av en smet med mandel, torkad frukt och frön som gräddas på en plåt i ugnen och skärs upp i lagom stora bitar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Mandelbars

Ingredienser

ca 10
3 dl
mandel
1 dl
torkad frukt (t ex tranbär eller russin)
1 dl
pumpakärnor
1/2 dl
linfrön
3/4 dl
mandelmjöl
1 dl
kokosolja
3/4 dl
agavesirap eller honug

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Gunda

2020-11-24

Mycket goda med gick inte att skära, bara delade sig

Towa

2020-08-20

Kan man ersätta mandelmjöl med något annat, majsmjöl eller vetemjöl?

Redaktionen ICAse

2020-08-31

Hej Towa! Det är tyvärr inget vi har provat men det går säkert, smaken kanske blir annorlunda. Kommentera gärna igen om du testar att ersätta mandelmjölet med en annan mjölsort! Hälsningar Elina

Kajsa

2019-08-29

Jättegoda! Men jag undrar hur lång hållbarhet de har om man förvarar dem i kylskåp?

Redaktionen ICAse

2019-09-13

Hej Kajsa! De håller ca en vecka i kylskåp. Men de går även bra att frysa in och ta fram när man vill ha dem. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1417 KJ / 339 kCal
Fett 27 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 16 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept