Amerikansk musselsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Amerikansk musselsoppa

Elegant musselsoppa för dig som inte kan äta mjölkprodukter eller gluten. En mustig soppa av potatis, bacon, havrebaserad grädde och bladpersilja. Lägg i musslorna just innan du serverar. Till soppan äter du ett ljust glutenfritt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisarna i små tärningar. Skala och finhacka löken. Skär baconet i strimlor.
  2. Fräs potatis, lök och bacon i en soppgryta. Extra fett behövs inte. Häll över Grönsaksbuljong och tillsätt grädde och spadet från musslorna. Låt soppan koka under lock ca 15 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, tillsätt det i soppan och låt koka ca 2 minuter.
  3. Lägg i musslorna i soppan (de får inte koka). Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.
  4. Servera soppan med ljust, glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 mellanstora potatisar (6 st motsvarar ca 450 g)
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 10 dl grönsaksbuljong (se länk nedan)
  • ca 1 1/2 dl havrebaserad grädde
  • 1 burk musslor i vatten (à 250 g)
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • ljust, glutenfritt bröd till servering
Lägg till i inköpslistan