Amerikansk musselsoppa

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Amerikansk musselsoppa

Elegant musselsoppa för dig som inte kan äta mjölkprodukter eller gluten. En mustig soppa av potatis, bacon, havrebaserad grädde och bladpersilja. Lägg i musslorna just innan du serverar. Till soppan äter du ett ljust glutenfritt bröd.

Amerikansk musselsoppa

Ingredienser

4 portioner
5 - 6   mellanstora potatisar (6 st motsvarar ca 450 g)
1   gul lök
1   pkt bacon (à 140 g)
10 dl  grönsaksbuljong (se länk nedan)
ca 1 - 1 1/2 dl  havrebaserad grädde
1   burk musslor i vatten (à 250 g)
2 msk  majsstärkelse
1/2 tsk  salt
1 - 1 1/2 krm  peppar
1 dl  grovhackad bladpersilja
ljust, glutenfritt bröd till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Musslor med limeaioli
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Clam and cod chowder
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm tomat- och musselsallad
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med krämig mussel- och squashröra
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Clam chowder med grillade majskolvar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinkokta musslor med vitlöksbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga