Ambrosiakaka
Ambrosiakaka är en gammal klassiker, en mjuk och saftig apelsinkaka. Kakan som toppas med glasyr också med smak av apelsin är nog ett måste på ett klassiskt kafferep.
Ingredienser
10 bitar
150 g smör
1 stor apelsin (finrivet skal och juice)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
Glasyr
3 dl florsocker
3 msk apelsinjuice
1/2 dl kanderat apelsinskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1532 KJ / 366 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g
Kommentarer
Så himla god kaka! Har bakat den flera gånger nu, och den är alltid uppskattad!
Gabriella
2024-09-28Mums vilken god Ambrosiakaka. Men glasyren behöver dubbel mängd florsocker mot vätska. Då blir den fast och fin.
Berith
2024-06-27Fantastiskt god och smakade underbart gott av apelsinsmaken. En favorit från förr.
Kerstin
2024-01-02