Ambrosiakaka

Betyg 4.7 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka är en gammal klassiker, en mjuk och saftig apelsinkaka. Kakan som toppas med glasyr också med smak av apelsin är nog ett måste på ett klassiskt kafferep.

Ambrosiakaka

Ingredienser

10 bitar
150 g smör
1 stor apelsin (finrivet skal och juice)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl

Glasyr

3 dl florsocker
3 msk apelsinjuice
1/2 dl kanderat apelsinskal

Gör så här

00:05:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Magisk god, fluffig, saftig och så omtyckt här hemma! Jag har bakat den många gånger och det kommer jag fortsätta med 🥰

Annette

2025-04-29

Härlig kaka blev detta. Ambrosiakaka har jag aldrig bakat förut, fick sänka graden till 140 grader efter 20 min så den inte brändes men min ugn är lite koko ibland.

Veronica

2025-04-17

God och lättbakat kaka !

Inger

2025-01-28

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1532 KJ / 366 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Apelsinscones med katrinplommon
Betyg 1.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Citronmuffins
Betyg 4.4 av 5.422 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Påskpavlova
Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Apelsin- och dragonsenap
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Apelsinparfait med choklad och mandel
Betyg 4.6 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Apelsin- och polentakaka
Betyg 4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad