Ambrosiakaka
Ambrosiakaka är en gammal klassiker, en mjuk och saftig apelsinkaka. Kakan som toppas med glasyr också med smak av apelsin är nog ett måste på ett klassiskt kafferep.
Ingredienser
10 bitar
150 g smör
1 stor apelsin (finrivet skal och juice)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
Glasyr
3 dl florsocker
3 msk apelsinjuice
1/2 dl kanderat apelsinskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1532 KJ / 366 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g
Kommentarer
Jättegod kaka 😄
Britt-marie
2024-12-03Hur ska kakan förvaras om man inte äter hela direkt? 😊
Belén
2024-11-21Hej Belén! Jag skulle frysa den om du vill spara den lite längre, annars står den sig fint i kylen några dagar. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-25Så himla god kaka! Har bakat den flera gånger nu, och den är alltid uppskattad!
Gabriella
2024-09-28