Ambrosiakaka

Betyg 4.7 av 5.
26 personer har röstat
5
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka är en gammal klassiker, en mjuk och saftig apelsinkaka. Kakan som toppas med glasyr också med smak av apelsin är nog ett måste på ett klassiskt kafferep.

Ambrosiakaka

Ingredienser

10 bitar
150 g smör
1 stor apelsin (finrivet skal och juice)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl

Glasyr

3 dl florsocker
3 msk apelsinjuice
1/2 dl kanderat apelsinskal

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod kaka 😄

Britt-marie

2024-12-03

Hur ska kakan förvaras om man inte äter hela direkt? 😊

Belén

2024-11-21

Hej Belén! Jag skulle frysa den om du vill spara den lite längre, annars står den sig fint i kylen några dagar. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-11-25

Så himla god kaka! Har bakat den flera gånger nu, och den är alltid uppskattad!

Gabriella

2024-09-28

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1532 KJ / 366 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Apelsinscones med katrinplommon
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinmarmelad med lime
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Iste med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Poppy seed muffins
Betyg 2.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kardemummaskorpor
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Engelsk fruktkaka från Hildasholm
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga