Amarant-romsås

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Amarant-romsås

Amarant är ett litet frö nära släkt med quinoa. När man kokar fröna blir de lite som fiskrom i storlek och konsistens. Så varför inte prova en veggo-vänlig ”romsås”! Genom att ha buljong och japansk soja i kokvattnet får man även en romliknande smak.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Amarant-romsås

Ingredienser

3 dl
1 dl  amarant frö
1   grönsaksbuljongtärning
2 msk  japansk soja
3 dl  vatten
1 1/2 dl  gräddfil
1/2 dl  majonnäs
2 msk  finhackad dill
1/2 msk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera buljongtärningen. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera buljongtärningen. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera buljongtärningen. Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Näringsberäkningen är per dl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1179 KJ / 279 kCal
Fett20 g
Salt3.4 g
Kolhydrater17 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Srirachamajonnäs med salladslök
Betyg 3.7 av 5.
85 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hemmagjord remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
43 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vit kebabsås
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sweet chili- och citronsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Romsås med röd stenbitsrom
Betyg 3.8 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddsås
Betyg 3 av 5.
90 personer har röstat
Under 30 min att tillaga