Amarant-romsås

5
0
Amarant-romsås

Amarant är ett litet frö nära släkt med quinoa. När man kokar fröna blir de lite som fiskrom i storlek och konsistens. Så varför inte prova en veggo-vänlig ”romsås”! Genom att ha buljong och japansk soja i kokvattnet får man även en romliknande smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Amarant-romsås

Ingredienser

3 dl
1 dl
amarant frö
1
grönsaksbuljongtärning
2 msk
japansk soja
3 dl
vatten
1 1/2 dl
gräddfil
1/2 dl
majonnäs
2 msk
finhackad dill
1/2 msk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
-
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera buljongtärningen. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera buljongtärningen. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera buljongtärningen. Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Näringsberäkningen är per dl.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1179 KJ / 279 kCal
Fett 20 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 17 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept