UNDER 60 MIN | Medel

Amarant-romsås

Amarant är ett litet frö nära släkt med quinoa. När man kokar fröna blir de lite som fiskrom i storlek och konsistens. Så varför inte prova en veggo-vänlig ”romsås”! Genom att ha buljong och japansk soja i kokvattnet får man även en romliknande smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka amarant med buljongtärning, soja och vatten på låg värme i 20 minuter.
  2. Häll av i en finmaskig sil. Låt svalna.
  3. Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Näringsberäkningen är per dl.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera buljongtärningen. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera buljongtärningen. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera buljongtärningen. Välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 1 dl amarant frö
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk japansk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad dill
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1179 kJ / 279 kCal