Amarant-romsås
Amarant är ett litet frö nära släkt med quinoa. När man kokar fröna blir de lite som fiskrom i storlek och konsistens. Så varför inte prova en veggo-vänlig ”romsås”! Genom att ha buljong och japansk soja i kokvattnet får man även en romliknande smak.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
3 dl
1 dl amarant frö
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk japansk soja
3 dl vatten
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
2 msk finhackad dill
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
salt och svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera buljongtärningen. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera buljongtärningen. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera buljongtärningen. Välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Näringsberäkningen är per dl.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1179 KJ / 279 kCal
Fett20 g
Salt3.4 g
Kolhydrater17 g
Protein6 g
Kommentarer