Aloo jeera
Makalös varm indisk röra med lök, potatis, hel kummin, tomat, koriander och vitlök. En spännande måltid som passar utmärkt att servera som den är eller att ställa fram på det indiska buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
6 portioner
1 gul lök
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk hel kummin
1 1/2 dl rapsolja
1 tomat
1 kruka färsk koriander
2 1/2 msk malen koriander
1 msk kajennpeppar
1/2 dl socker
3 - 4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 1/4 kg kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1674 KJ / 400 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tog mindre av chili, cayenne och socker. Det blev jätte gott!
Mitra
2021-09-07Goda smaker men lite väl starkt för min del. Ska minska lite på ingredienserna lite nästa gång
Martin
2021-07-08Gott som tillbehör. Tog ganska hälften av sockret, blev bra.. Serverade med halloumi.
Sigrid
2020-11-07