Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Aloo jeera

Makalös varm indisk röra med lök, potatis, hel kummin, tomat, koriander och vitlök. En spännande måltid som passar utmärkt att servera som den är eller att ställa fram på det indiska buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs kummin i oljan tills de poppar. Blanda i lök och chili och fräs tills det blir mjukt, 5-10 minuter.
  3. Skär tomaten i klyftor. Grovhacka koriandern. Tillsätt tomat, färsk och malen koriander, kajennpeppar och socker. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda med salt. Låt koka på svag värme i 10 minuter.
  4. Skär potatisen i 2-3 cm stora bitar. Blanda i dem och låt potatisen bli varm.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 msk hel kummin
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1 tomat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 1/2 msk malen koriander
  • 1 msk kajennpeppar
  • 1/2 dl socker
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 1/4 kg kokt potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1674 kJ / 400 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept