Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Tomat- & löksallad

Förträfflig och snabblagad sallad med inspiration från Indien. Gula lökar, tomater, kajennpeppar och limejuice i en härlig blandning. Servera tomat- och löksalladen tillsammans med traditionella indiska rätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lökarna tunt.
  2. Kärna ur och skär tomaterna i små tärningar.
  3. Strö salt över tomaterna och löken. Gnid in det och krama ut vätskan, sila av.
  4. Tillsätt kajennpeppar, limejuice och olja. Blanda väl. Ställ kallt till servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 stora gula lökar
  • 2 tomater
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kajennpeppar
  • juice av 1 lime
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?