Allt i en ugnsform - tacogratäng med potatis

Tacogratäng med potatis? Absolut! En lika god som enkel sådan. Här samlar du alla ingredienser i en form och låter ugnen göra grovjobbet. Precis, du behöver inte ens steka nötfärsen först. Lätt som en plätt!

Gör så här
00:40:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med nötfärs.
Energi2393 KJ / 572 kCal
Fett20 g
Salt4.09 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g
Kommentarer
26 stJag stekte färsen först. Sen varvade jag potatis, färs och medium salsa (istället för pastasåsen) toppade med ost. Blev väldigt bra. Gott och uppskattat här hemma.
Frida
2 portioner räckte gott och väl blev väldigt mycket. Ta typ hälften av potatis det står. Använd mandolin. En kryddpåse var lagom till 2 portioner.
Alexander
Gör inte detta recept, bara nej.
Nicklas
Tråkigt och smaklöst, torrt med nötfärs och potatis uppdelat, skulle vart lite bechamelsås också
Victoria
Jag skulle rekommendera att lägga hälften av potatisen i botten på formen samt ta lite mer färs. Annars enkelt och gott recept!
Emmy
Pastasås med chili? Någon speciell då?
Anne-li
Hej Anne-Li! Vi provlagade med Icas pastasås men du kan säkert ta något annat märke också. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegod! Kul med en variation på den vanliga tacopajen. Ta gärna ordentligt med tacokrydda som blandas ut i köttfärsen och mellan såsen och potatisen och ha i crème fraîche som många andra har skrivit.
Tina
Köttfärsen blev kompakt. Som en hockeypuck. Men smaken var bra
August
Det blev bra Jag tog broccoli istället för potatis Men köttfärsen blir så kompakt och hård Vad kan man göra så att det inte blir så
Ingalill
Hej Ingalill! Malena här nedan skrev ett tips att inte trycka till den i formen. Alternativt kan blandfärs upplevas som mindre kompakt och eller så kan du blanda ut köttfärsen med 1/2 dl ströbröd som du låter svälla några minuter i 1 dl mjölk. Lycka till och tack för att du använder våra recept. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Bra vardagsrätt som gick hem även för barnen. Hade en lika stor form som rekommenderat men tyckte det blev för mycket potatis. Använde ungefär två tredjedelar av det som stod angivet i receptet. Skivade potatisen tunt på mandolin. Annars hade nog inte potatisen blivit klar. Lät bli att trycka ut köttfärsen på botten utan lät den ligga luftigt för att undvika att det skulle bli kompakt, vilket det ändå blev litegrann. Klickade på 1 dl créme fraîche på tomatsåsen enligt tips här i kommentarerna. Med justeringarna blev det som sagt en bra vardagsrätt. En rätt som enkelt går att variera mycket om man vill lägga till ingredienser.
Malena