Allt i en form - Gnocchigratäng med halloumi och salvia

Enklaste och smidigaste gratängen med gnocchi. En salviadoftande och god gnocchigratäng där allt görs i samma ugnsform. Gratängen innehåller också zucchini och bönor som kryddas med chili samt toppas med halloumi och fräscha tomater.

Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta cannellinibönor (à 390 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
4 kvistar salvia
500 g passerade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk pesto tomat
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
1 förp färsk potatis gnocchi (à 400 g)
200 g halloumi
400 g romanticatomater
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 537 kCal
Fett27 g
Salt4.4 g
Kolhydrater45 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
27 stJag hade i torr gnocchi pasta . Underbart god maträtt
Pia
Praktiskt och gott! Kan säkert varieras med annan ost! Andra bönor och annan kryddning. Jag hade chiliflakes i vår variant, följde annars receptet. Kanske skulle jag börja med att pröva med aningen mindre vätska
Cecilia
Riktigt gott! Stekte på halloumin & gnocchin innan för jag tycker bättre om de smaker som då blir - vevade ihop allt, inklusive tomaterna.
Cecilia
Gnocchin passar inte i rätten. Ingredienserna gifter sig inte med varandra. Lade till lite thai sweet chili sås som fick upp rätten ett snäpp, En rätt att göra en gång med jag återkommer inte till receptet.
Mats
Helt okej. Hade sojabönor eftersom jag inte gillar cannellini. Skippade chilin helt. Hade färsk salvia från trädgården. Tog dubbla mängden tomatpesto. Hade inga problem med gnocchin, tycker att den blir lika kletig oavsett kokt eller stekt. Den höll sig ju intakt. Kör nog med någon annan ost nästa gång för att det ska bli mer som en vanlig gratäng, och så att ostens sälta sprider sig bättre. Det var gott med uppåtvända tomathalvor ovanpå som kontrast.
Vidar
Gnoccin blev för kletig. Annars bra smak
Sven-erik
Smaklös och gnocchi blir geggig, ingen hit.
Cecilia
Enkelt och väldigt god smak, tycker gnocchi har bra smak och konsistens.
Kristin
Jättegott, kryddade med svartpeppar och stekte gnoccin som serverades till. Blev bra!
Rigmor
Jag har inte provat receptet ännu, men reagerar på kommentarerna. Vi äter ALLTID våra Gnocchi kokta! mvh Marianne
Marianne