Älgfärsbullar med kantarell- och rotsakspytt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Älgfärsbullar med kantarell- och rotsakspytt

Ett fantastiskt recept på köttbullar av älgfärs som du serverar med en utsökt pytt och syrlig pressgurka. Du behöver bland annat älgkött, potatis och trattkantareller. Matigt och otroligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg ströbröd i mjölk. Blanda sedan ihop alla ingredienser till en färs. Smaka av med salt, peppar och ev en nypa socker. Forma till bollar och stek dem i matfett.
  2. Pytt: Skala och tärna grönsakerna och råstek dem med kantarellerna. Häll på grädden och låt koka ihop. Smaka av.
  3. Servera gärna med pressgurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 finhackad gul lök
  • salt
  • vitpeppar
  • kryddpeppar
  • 300 g älgfärs
  • 200 g fläskfärs
  • smör eller margarin
Pytt
  • 400 g potatis
  • 100 g rotselleri
  • 100 g morot
  • 1 gul lök
  • 200 g trattkantareller
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
Pressgurka
  • 1 tunt hyvlad gurka
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 4 msk socker
  • 5 msk vatten
  • rikligt med persilja
Lägg till i inköpslistan