Älgfärsbullar med kantarell- och rotsakspytt
![Älgfärsbullar med kantarell- och rotsakspytt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ett fantastiskt recept på köttbullar av älgfärs som du serverar med en utsökt pytt och syrlig pressgurka. Du behöver bland annat älgkött, potatis och trattkantareller. Matigt och otroligt gott!
![Älgfärsbullar med kantarell- och rotsakspytt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 ägg
1 finhackad gul lök
salt
vitpeppar
kryddpeppar
300 g älgfärs
200 g fläskfärs
smör eller margarin
Pytt
400 g potatis
100 g rotselleri
100 g morot
1 gul lök
200 g trattkantareller
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Pressgurka
1 tunt hyvlad gurka
2 msk ättiksprit (12%)
4 msk socker
5 msk vatten
rikligt med persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer