Älgfärsbullar med kantarell- och rotsakspytt

4
0
Älgfärsbullar med kantarell- och rotsakspytt

Ett fantastiskt recept på köttbullar av älgfärs som du serverar med en utsökt pytt och syrlig pressgurka. Du behöver bland annat älgkött, potatis och trattkantareller. Matigt och otroligt gott!

Älgfärsbullar med kantarell- och rotsakspytt

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 ägg
1 finhackad gul lök
salt
vitpeppar
kryddpeppar
300 g älgfärs
200 g fläskfärs
smör eller margarin

Pytt

400 g potatis
100 g rotselleri
100 g morot
1 gul lök
200 g trattkantareller
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Pressgurka

1 tunt hyvlad gurka
2 msk ättiksprit (12%)
4 msk socker
5 msk vatten
rikligt med persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer