Älgfärsbiff med sötsyrlig basilikasås
Mustiga biffar av älgfärs med krämig basilikasås. Biffarna serveras med potatis rostad i ugn. Hastigt kokta sockerärtor, eller sugarsnaps, blir en perfekt krispig munsbit till denna rejäla maträtt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2013
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Älgfärsbiffar
ca 500 g älgfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
2 ägg
1 dl vatten
1 msk smör eller margarin
Basilikasås
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller fond
1 tsk strösocker
salt
vitpeppar
1/2 msk vitvinsvinäger
2 tsk majsstärkelse
1/2 kruka basilika
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2442 KJ / 583 kCal
Fett26.1 g
Kolhydrater45.4 g
Protein38.1 g
Kommentarer