Älgfärsbiff med sötsyrlig basilikasås

13
0
Älgfärsbiff med sötsyrlig basilikasås

Mustiga biffar av älgfärs med krämig basilikasås. Biffarna serveras med potatis rostad i ugn. Hastigt kokta sockerärtor, eller sugarsnaps, blir en perfekt krispig munsbit till denna rejäla maträtt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2013

Älgfärsbiff med sötsyrlig basilikasås

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar

Älgfärsbiffar

ca 500 g
älgfärs
1 tsk
salt
2 krm
peppar
2
ägg
1 dl
vatten
1 msk
smör eller margarin

Basilikasås

1 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
1
köttbuljongtärning eller fond
1 tsk
strösocker
-
salt och vitpeppar
1/2 msk
vitvinsvinäger
2 tsk
majsstärkelse
1/2
kruka basilika
150 g
sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos. 
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

 

 

 

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Kockknepet: Skummig sås: Vispa 1/2 dl grädde (för 4 port) och rör ned i såsen precis innan servering, så får du en skummig och härlig sås.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2442 KJ / 583 kCal
Fett 26.1 g
Kolhydrater 45.4 g
Protein 38.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept