Älgfärsbiff med sötsyrlig basilikasås

Mustiga biffar av älgfärs med krämig basilikasås. Biffarna serveras med potatis rostad i ugn. Hastigt kokta sockerärtor, eller sugarsnaps, blir en perfekt krispig munsbit till denna rejäla maträtt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2013

Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
Älgfärsbiffar
ca 500 g älgfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
2 ägg
1 dl vatten
1 msk smör eller margarin
Basilikasås
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller fond
1 tsk strösocker
salt och vitpeppar
1/2 msk vitvinsvinäger
2 tsk majsstärkelse
1/2 kruka basilika
150 g sockerärtor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Skummig sås: Vispa 1/2 dl grädde (för 4 port) och rör ned i såsen precis innan servering, så får du en skummig och härlig sås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2442 KJ / 583 kCal
Fett26.1 g
Kolhydrater45.4 g
Protein38.1 g
Kommentarer