Aladåb på fläsklägg

Betyg 3.8 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Aladåb på fläsklägg

Aladåb på fläsklägg är en svensk tradition på julbordet. Varva bitar av det kokta köttet med morötter, lök och rikligt med persilja i en form. Aladåben gör du på kokspadet och gelatin, ställ kallt och låt stelna till en fin gelé runt fläskläggen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Aladåb på fläsklägg

Ingredienser

1 aladåb
500 g rimmad fläsklägg
1 gul lök
1 liten morot
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
gelatinblad (6-8 st per liter vatten)
1 knippe persilja, gärna bladpersilja

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Hej, Här kan man inte redigera efteråt.....varför???

    Djordje

  • @adam Hur kan fläsklägg bli mört om man kokar det?..... Varför inte!

    Djordje

  • Hur kan fläsklägg bli mört om man kokar det?

    Adam

Näringsvärde per portion

Energi3762 KJ / 932 kCal
Fett44 g
Salt9.1 g
Kolhydrater16 g
Protein113 g

Testa liknande recept

  • Rimmad honungslackerad fläsklägg
    Betyg 3 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surkål med fläsklägg och bratwurst
    Betyg 2.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk kalvsylta
    Betyg 3.6 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Ärtsoppa med fläsk
    Betyg 3.8 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Festlägg
    Betyg 2.4 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koka fläsklägg med ben
    Betyg 3.5 av 5.278 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad