Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lammspett med citron och ajvar relish potatis

Delikata lammspett med fin citrussmak som kommer ta dig med storm! Grilla biffar av köttfärs, lök, paprika och citron i ugn medan du gör mumsigt rött mos av kokt potatis och mild ajvar relish. Servera moset tillsammans med dina varma, goda spett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg 8 små grillspätt av trä i kallt vatten ca 15 minuter (för 4 port).
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Tvätta citronen och riv skal och pressa saft.
  3. Blanda färsen väl med vitlök, lök, paprika, citronskal, citronsaft, ägg, salt och svartpeppar.
  4. Dela färsen i 8 delar (för 4 port). Forma färsen runt om spetten till avlånga köttbullar.
  5. Pensla med lite olja. Grilla mitt i ugnen i 250°C, ca 15 minuter.
  6. Under tiden spetten är i ugnen gör ni potatismos på traditionellt vis. Krydda moset med mild ajvar relish och svartpeppar från kvarnen. Servera spetten på ett vackert fat med det härliga röda potatismoset vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 msk citronskal
  • 1 msk citronsaft
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
Till servering
  • 2 msk mild ajvar relish att smaksätta potatismos med
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer