Ajvarkryddade färsbiffar

Stekta köttfärsbiffar av lammfärs med smak av ajvar relish och svartpeppar. Till de ajvarkryddade färsbiffarna serverar du inlagda grönsaker och smarrig klyftpotatis. Detta smakrika recept tillagar du på under 45 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Ingredienser
4 portioner
Inlagda grönsaker
1/2 gurka
2 morötter
1/2 purjolök
1 dl konc inläggningslag
2 dl vatten
2 - 3 msk finhackad persilja
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
Klyftpotatis
800 g djupfryst klyftpotatis
Biffar
600 g bland- eller lammfärs
1 ägg
2 msk ajvar relish
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
olja till stekning
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget, tillsätt ev ett par matskedar vatten eller mjölk för att göra färsen lite lösare.
Gör så här
Tips
"Inläggningslag koncentrerad" är namnet på en relativt ny produkt som passar utmärkt till inläggningar av t ex allehanda grönsaker. Den innehåller ättika, är färdig att användas, med en fin balans mellan sötma och syra. Observera att den är ett koncentrat och ska spädas med två delar vatten. I butiken hittar du den ofta bland "vanlig" ättika.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 600 kCal
Fett30 g
Kommentarer
Dubblade mängden ajvar och anväbde kycklingfärs.
Lena
2022-08-03Nu har vi lagat denna rätt flera gånger och den blir alltid lika uppskattad. godast blir det med lammfärs och då blir det en trevlig bjudrätt. tillvaradags har vi bland eller nötfärs. Jag minskad mängden av de inlagda grönsakerna och kompletterad en vanlig sallad gärna med mycket tomat och linser eller bönor i.
Charlotte
2007-08-03Mycket gott, men tycker att det behövs rejält med ajvar annars blir smaken lite tam.
Lisa
2006-11-19