Ajvarkryddade färsbiffar
Stekta köttfärsbiffar av lammfärs med smak av ajvar relish och svartpeppar. Till de ajvarkryddade färsbiffarna serverar du inlagda grönsaker och smarrig klyftpotatis. Detta smakrika recept tillagar du på under 45 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005
Ingredienser
4 portioner
Inlagda grönsaker
1/2 gurka
2 morötter
1/2 purjolök
1 dl konc inläggningslag
2 dl vatten
2 - 3 msk finhackad persilja
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
Klyftpotatis
800 g djupfryst klyftpotatis
Biffar
600 g bland- eller lammfärs
1 ägg
2 msk ajvar relish
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
olja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 600 kCal
Fett30 g
Kommentarer
Dubblade mängden ajvar och anväbde kycklingfärs.
Lena
2022-08-03Nu har vi lagat denna rätt flera gånger och den blir alltid lika uppskattad. godast blir det med lammfärs och då blir det en trevlig bjudrätt. tillvaradags har vi bland eller nötfärs. Jag minskad mängden av de inlagda grönsakerna och kompletterad en vanlig sallad gärna med mycket tomat och linser eller bönor i.
Charlotte
2007-08-03Mycket gott, men tycker att det behövs rejält med ajvar annars blir smaken lite tam.
Lisa
2006-11-19