Gurksoppa med musslor
![Gurksoppa med musslor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63771/cf_259/gurksoppa_med_musslor.jpg)
Spännande och lättlagad soppa på ingredienser som musslor, gurka, citronskal och crème fraiche. Den här gurksoppan med musslor servers med gratinerade ostsnibbar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2000
![Gurksoppa med musslor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63771/cf_259/gurksoppa_med_musslor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 msk vetemjöl
5 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
1 gurka
1 tsk rivet citronskal
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl crème fraiche
1 burk musslor (med spad à 400 g)
1/2 knippa gräslök
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen noga. Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer