Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gurksoppa med musslor

Spännande och lättlagad soppa på ingredienser som musslor, gurka, citronskal och crème fraiche. Den här gurksoppan med musslor servers med gratinerade ostsnibbar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs den glansig i olja. Pudra över mjölet och späd med buljongen.
  2. Skölj och skär gurkan i i bitar och mixa den till puré i matberedare. Häll purén i soppan och låt småkoka i ca 5 minuter.
  3. Smaka av med citron, salt och peppar. Rör ner crème fraiche och musslor med spad. Hetta upp soppan. Hacka gräslöken och strö över. Servera med gratinerade ostsnibbar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen noga. Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
  • 1 gurka
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 burk musslor (med spad à 400 g)
  • 1/2 knippa gräslök
Lägg till i inköpslistan