Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Aioli

Aioli är en klassisk spansk vitlökssås som ofta serveras till grönsaker, paella eller fiskrätter. Ge såsen hetta med cayennepeppar och dijonsenap. Aiolin håller sig bra i kylen och smakar bara bättre dagen efter när kryddorna fått dra sig!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finahacka vitlöken.
  2. Lägg vitlök, äggulor och senap i en skål. Rör i oljan i en tunn stråle lite i taget så såsen tjocknar (droppvis med olja i början tills det börjar tjockna).
  3. Tillsätt cayenne och vinäger. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Såsen innehåller ägg, men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 1 skalad, finhackad vitlöksklyfta
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 dl god olivolja
  • 1/2 dl solrosolja
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?